Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Dokončí Centrum Palmovka

4. 4. 2018
zdroj: Právo Praha - Střední Čechy (ČTK)
Napsali o nás

PRAHA – Radnice Prahy 8 dokončí nedostavěné Centrum Palmovka a bude v něm sídlo radnice a záchranné služby. Radnice zároveň upraví smlouvy se svou společností Centrum Palmovka (CP) a stavební firmou Metrostav.

            Postup dokončení výstavby včera schválili zastupitelé městské části. Na dostavbu dostane Praha 8 od hlavního města dotaci 600 miliónů korun. Kdy přesně bude budova dokončena, není jasné. Stavbu provázejí dlouhodobé spory a problémy.

Podle opozice současné vedení radnice pouze vyrobilo problém, který nyní hasí. Nová radnice podle nich již mohla stát a fungovat. Vedení Prahy 8 to na středečním jednání odmítlo a naopak upozornilo na řadu podle něho pochybení, kterých se dopustilo předešlé vedení.

            Budovu na Palmovce původně městská část stavěla jako svoje sídlo. Součástí měly být i komerční prostory. Stavbu za více než 1,1 miliardy schválila Praha 8 v roce 2010, stavět se začalo v roce 2014.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav