Modernizace kolejí může začít

1. 3. 2018
zdroj: Právo Praha - Střední Čechy (ČTK, cie)

PRAHA – Společnost Eurovia stáhla stížnost na průběh soutěže na modernizaci železničního koridoru mezi jižními portály vinohradských tunelů a stanicí Hostivař.

S dvouletým zpožděním může Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) uzavřít smlouvu s vítězným sdružením Metrostav, Swietelsky Rail a SMP. Trať zmodernizuje za 3,487 miliardy korun.

První výluky na trati v souvislosti s renovací kolejí cestující pocítí podle mluvčí SŽDC Kateřiny Šubové v půli roku. Šestikilometrový úsek z Hostivaře do Vršovic bude čtyřkolejný a po dokončení se vyhne zastávce Strašnice, která bude zrušena. Vzniknou zastávky Zahradní Město a Eden, kompletní rekonstrukcí projde nádraží Vršovice. Na Zahradním Městě vznikne přestupní uzel na MHD.