Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Obrazem: Čtvrtý koridor přinese Praze nové zastávky i podchod z Vršovic do Nuslí

Obrazem: Čtvrtý koridor přinese Praze nové zastávky i podchod z Vršovic do Nuslí

1. 3. 2018
zdroj: zdopravy.cz Jan Šindelář
Napsali o nás

Podle původních plánů se měla letos ve Vršovicích stříhat páska, místo toho se tu ale bude teprve poklepávat základní kámen. I tak je ale ohlášené zahájení stavby koridoru z Hostivaře k jižnímu portálu Vinohradských tunelů po dlouhých letech průtahů dobrou zprávou. Přípravné práce by měly začít už v březnu, na ostro se pak začne budovat na přelomu jara a léta. Hotovo bude na podzim 2021. Zakázku získalo sdružení firem Metrostav, Swietelsky a SMP.

Novostavba téměř sedmikilometrové tratě je největším železničním projektem v Praze od zbudování Nového spojení v minulé dekádě. A jako taková přinese řadu změn. Především zanikne dvoukolejná trať přes Strašnice, která vede hustou zástavbou. Nový koridor se napřímí a povede skrze zaniklé seřaďovací nádraží Vršovice. Strašnice tak přijdou nejen o trať, ale především o vlakovou zastávku.

 

URL| http://zdopravy.cz/obrazem-ctvrty-kori...avky-i-podchod-z-vrsovic-do-nusli-8518/

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav