Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Dostavba Nové Palmovky má po dvou a půl letech zelenou

19. 4. 2018
zdroj: Naše Praha 8 (tva)
Napsali o nás

Palmovka

– Zastupitelstvo MČ Praha 8 schválilo návrh narovnání a dalšího postupu dostavby budovy Nová Palmovka. „Pokud by se od počátku postupovalo podle zákona o hlavním městě Praze a pokud by se zohlednil nový občanský zákoník, nemuseli jsme vůbec tyto věci řešit a výstavba mohla být dávno ukončena. Osmička se může těšit na důstojnou budovu radnice,“ okomentoval situaci místostarosta Radomír Nepil (ANO).

Schválením se odblokovala dlouhodobá a již neudržitelná patová situace, kterou současná radnice řešila dva a půl roku a v níž šlo o složité vlastnické vztahy a narovnání vztahů se skupinou Metrostav. „Celý problém tkvěl v nesouladu mezi osobou vlastníka rozestavěné budovy. Vlastníkem rozestavěné budovy je hlavní město Praha a smluvní stranou v pozici objednatele ze smlouvy o výstavbě byla společnost Centrum Palmovka, a.s. Ta nevlastní budovu ani pozemky, ale byla povinna hradit výstavbu, což bylo v rozporu se zákonem,“ uvedl pro Naši Prahu ředitel Centra Palmovka Michal Wágner.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav