Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Oprava náměstí v Bílině je na spadnutí. Začne tento měsíc

Oprava náměstí v Bílině je na spadnutí. Začne tento měsíc

12. 3. 2018
zdroj: Teplický deník Titulní strana PETR MÁLEK
Napsali o nás

Náklady za omlazení bílinského rynku jsou asi 20 milionů.

Bílina – Přestavba Mírového náměstí v Bílině by měla odstartovat v druhé polovině března. Starosta města Oldřich Bubeníček už podepsal smlouvu se zástupcem společnosti Metrostav, která revitalizaci centrálního náměstí dostala na starosti.

„Největší změnou bude parkování po obvodu. Díky tomu se náměstí krásně otevře a vynikne historická kašna nebo morový sloup,“ říká bílinský starosta Oldřich Bubeníček. Náklady na omlazení centrální městské plochy radnice předpokládá do 20 milionů korun. Hotovo má být v druhé polovině příštího roku.

            Mírové náměstí bude po své revitalizaci sloužit především pro odpočinek a kulturní akce. Takový cíl si už při plánování změny tohoto místa v centru Bíliny stanovilo vedení města. S tím také souvisí uvažovaná úprava parkovacích ploch. „Veřejnost dlouhou dobu volala po tom, aby náměstí nebylo pouze parkovištěm, ale především reprezentativní vizitkou města. Aby se zde obyvatelé města, ale i jeho návštěvníci mohli posadit, odpočinout si a kochat se pohledem na opravené budovy či zámek,” uvádí k největší naplánované investiční akci města pro letošní rok místostarostka Zuzana Bařtipánová.

            Právě auta, která parkovala především okolo kašny a sloupu, kazila celkový vzhled rynku. Když bylo loni na podzim Mírové náměstí vyklizeno kvůli návštěvě prezidenta, byl to právě on, kdo pochválil historický ráz centra města.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav