Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Další zpoždění na D11. Žádní ekoteroristé, ŘSD samo stáhlo žádost o stavební povolení

Další zpoždění na D11. Žádní ekoteroristé, ŘSD samo stáhlo žádost o stavební povolení

28. 3. 2018
zdroj: zdopravy.cz Jan Sůra
Napsali o nás

Pokračování dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře může nabrat další velké zpoždění. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) samo stáhlo žádost o stavební povolení pro první úsek od konce stávající dálnice do Předměřic nad Labem.

Vyplývá to z oznámení, které zveřejnilo ministerstvo dopravy na úřední desce. Jde o vyřešení rozkladu, který podaly Děti Země. O posunu v celém případu jako první informoval Hradecký deník.

Ministr dopravy celé řízení zrušil, protože ŘSD stáhlo žádost o stavební povolení. V praxi to znamená, že je celé řízení opět na začátku. Když podalo ŘSD žádost poprvé, nepravomocné stavební povolení trvalo ministerstvu dopravy vyřídit rok. ŘSD v řízení zastupovala projekční společnost Valbek.

Zpětvzetí žádosti o stavební povolení nastalo poté, co Děti Země napadly takzvaná závazná stanoviska vydané královéhradeckým magistrátem a krajem. „ ŘSD vzalo žádost o stavební povolení zpět a podá žádost novou,“ uvedl mluvčí ministerstva dopravy Zdeněk Neusar pro Hradecký deník. Podání nové žádosti má celý proces urychlit.

„ Opět se při povolování dálnic prokázala důležitá úloha ekologických spolků, včetně Děti Země, jako hlídačů ochrayny veřejných zájmů a zákonnosti, neboť se potvrdily závažné pochybnosti o kvalitě rozhodování úřadů při ochraně přírody a krajiny,“ hodnotí zrušení stavebního povolení pro dálnici D1106 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem předseda Dětí Země Miroslav Patrik, podle kterého byl postup ŘSD ČR o stažení žádosti o vydání stavebního povolení zcela logickým krokem, pokud bude nutné urychleně vydat nové stavební povolení.

ŘSD má přitom pro stavbu už vybraného dodavatele, za 2,593 miliardy korun má úsek postavit sdružení firem Eurovia, Metrostav a Switelsky. To už začalo loni s přípravnými pracemi. ŘSD na svých stránkách počítá s tím, že začne stavět v červenci.

 

URL| http://zdopravy.cz/dalsi-zpozdeni-na-d...-stalo-zadost-o-stavebni-povoleni-9694/

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav