Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Bazény Aquacentra brzy osiří

19. 4. 2018
zdroj: Teplický deník PETR MÁLEK
Napsali o nás

Poslední koupání jen do konce dubna. Pak se bazény zavřou.

Teplice - Ze dna bazénů teplického Aquacentru už pomalu tahají vypouštěcí špunt. Pokud si tedy chcete zaplavat ještě ve stávajících drahách, tak na to máte pouze pár dnů. Na konci dubna se totiž bazénová část sportovního areálu v části Šanov i kvůli přestavbě na půl roku uzavře.

Stávající plavecké bazény se během rekonstrukce promění na dětský svět s teplou vodou. Pro plavce už město buduje z boku budovy novou krytou 25 metrů dlouhou vanu s plováky na lanech vymezující čtyři dráhy. „Rekonstrukce nelze dělat za provozu. Proto se bazénová část na několik měsíců uzavře. V provozu zůstane restaurace, fitness a squash," říkal při prezentaci celé rekonstrukce ředitel Aquacentra Michael Paraska. Aquacentrum chce přestavbou nalákat do areálu více lidí. V bazénech s dětským světem, což bude představovat různé vodní atrakce, podobně jako tomu je například v Mostě či Chomutově, se mohou především miminky s dětmi těšit na výrazně teplejší vodu, než tomu je v nynějších bazénech.

            Přestavba plaveckého centra v Teplicích začala už loni, jako první přišly na řadu stavební úpravy v boku haly. „Museli jsme zakomponovat nový bazén do terénu," uvedl primátor Teplic Jaroslav Kubera. „A to mimo jiného představovalo zpevnění celého stávajícího svahu," dodal primátor.

Stavební ruch v této části města dokládá také přítomnost vysokého jeřábu, jehož rameno nelze už několik měsíců přehlédnout.

„Podle stávajícího harmonogramu by měla být stavba hotová do konce roku 2018. Už v listopadu ale počítáme se zkušebním provozem nové přístavby,“ zmínil k plánům celé rekonstrukce ředitel Aquacentra Michael Paraska.

            Přestavbu bazénové části za téměř 300 milionů má na starosti firma Metrostav, která do výběrového řízení předložila městu ekonomicky nejvýhodnější nabídku. „Kromě vlastní rekonstrukce bazénů dozná změn také technologie v zázemí, kterou běžný návštěvník ani nevidí. Právě kvůli dostavbě nového bazénu celé zázemí rozšíříme,“ poznamenal zástupce rekonstrukční firmy Roman Vildner.

            Město vše zaplatí z vlastních zdrojů, které má na účtu jako úsporu z předešlých let. Podle vedení radnice je cena za modernizaci sportovního zařízení z roku 1996 v takové výši nezbytná a odpovídá dnešním poměrům. Za zbytečně přemrštěnou ji považuje opozice.

Podle Jakuba Mráčka z Volby PRO! Teplice je uvolnění 300 milionů na vylepšení plavecké haly příliš hodně. „Kdyby se tu postavilo něco báječného, ale tohle je spíše málo muziky za hodně peněz,“ komentuje Mráček.

            Vedení lázeňského města si od znovuotevření kryté plavecké haly slibuje zvýšení návštěvnosti. V dětském světě, který vznikne ve stávajících bazénech, se oteplí voda až na 33,5 stupně. Ještě teplejší má být vzduch v plavecké hale.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav