Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Miliardová železniční rekonstrukce v Praze startuje, zablokuje ale některé silnice

Miliardová železniční rekonstrukce v Praze startuje, zablokuje ale některé silnice

24. 6. 2018
zdroj: e15.cz Doprava a logistika Michal Nosek
Napsali o nás

S prvním prázdninovým dnem se spustí výstavba železničního koridoru z Hostivaře k jižnímu portálu vinohradských tunelů. Zakázku Správy železniční dopravní cesty získalo sdružení firem Metrostav Swietelsky a SMP.

Největší pražský železniční projekt za téměř čtyři miliardy korun by se měl dokončit za tři roky a čtyři měsíce. Po dokončení cestujícím nabídne dvě nové bezbariérové železniční zastávky, Zahradní město a Eden, a zrekonstruované nádraží Vršovice. Všechny by měly mít přímý přestup na autobusy a tramvaje MHD. V rámci projektu vznikne i jedenáct nových mostů. Odstranění těch stávajících si vyžádá krátkodobá dopravní omezení.

„Náročnou stavbu bude provázet několik uzavírek, z nichž ty nejnáročnější Prahu čekají na přelomu března a dubna příštího roku,“ říká k dopravním omezením výrobně-technický ředitel Metrostavu Ivan Hrdina.

Podívejte se na vizualizaci projektu

 Od druhé poloviny července až do konce letošního roku se budou krátkodobě, zejména o víkendech, střídavě uzavírat komunikace V Korytech a ulice u Vršovického hřbitova.

Dopad na hromadnou dopravu má být podle Hrdiny minimální. Další silniční uzavírky pak připadnou na přelom března a dubna roku 2019. Největší komplikací pro motoristy projíždějící Prahou 10 bude kompletní třítýdenní uzavírka ulice Průběžná, která patří k hlavním dopravním tepnám ve Strašnicích.

URL| https://www.e15.cz/clanek/1348183/mili...-startuje-zablokuje-ale-nektere-silnice

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav