Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Univerzita konečně začne stavět obří budovu pro 1500 studentů a vědců

Univerzita konečně začne stavět obří budovu pro 1500 studentů a vědců

21. 5. 2018
zdroj: Týdeník Ústecko O čem se mluví (kš)
Napsali o nás

Zaujalo nás

Ústí – Konečně se může začít stavět!

Obří univerzitní budova Centra přírodovědných a technických oborů (CPTO) pro 1500 studentů a vědců začne růst v kampusu na místě bývalé porodnice v Ústí nad Labem. Stavba za téměř 700 milionů korun bude zahrnovat parkoviště, specializované laboratoře i menzu.

            Podle původního plánu měli dělníci a stroje začít pracovat už vloni v září. „Peníze v investičním programu ministerstva školství máme alokované už od roku 2012. Šlo o 550 milionů korun, a tedy nejrozsáhlejší stavební akci v dějinách naší univerzity,“ uvádí rektor Univerzity J. E. Purkyně v Ústí (UJEP) Martin Balej.

Současný stavební boom v České republice způsobil, že výběr dodavatele stavby musela univerzita provést přes dvě výběrová řízení.

            „Čelili jsme tomu, že univerzita v opakovaném výběrovém řízení vysoutěžila částku významně vyšší než byla plánovaná, což jsme s panem rektorem velmi rychle vyřešili. Na ministerstvu se podařilo schválit navýšení státní dotace pro tuto stavbu o 123 milionů navíc,“ říká ministr školství Robert Plaga. Spoluúčast univerzity je 27 milionů.

            „Chci podotknout, že nejde o příslib, ale už učiněný reálný krok. Ještě teď v květnu bych chtěl předat staveniště vysoutěženému dodavateli stavby, abychom ji stihli dokončit do konce roku 2019,“ tvrdí rektor.

***

„Celkové náklady jsou 578,17 milionu korun bez DPH .“ mluvčí Metrostavu Vojtěch Kostiha

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav