Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Nové mosty ozdobí kamenné desky

19. 7. 2018
zdroj: Mladá fronta DNES Kraj Plzeňský (pek)
Napsali o nás

Posledních šest týdnů zbývá stavbařům do zprovoznění Mikulášské ulice pod novými železničními mosty plzeňského hlavního nádraží.

Ředitel stavby Jan Zemánek ze společnosti Metrostav včera potvrdil, že 31. srpna otevřou silnici pro automobilovou dopravu. I tramvaje budou úsekem jezdit bez omezení. „Termín dodržíme,“ řekl Zemánek. Stavbaři v současné době obkládají kamennými kostkami opěrné betonové zdi pod novými železničními mosty. Nové chodníky už nebudou asfaltové, ale z velkých kamenných desek. Je to dlažba, která připomíná takzvanou Plzeňskou dlažbu, která se v minulosti používala na chodníky v centru města. Definitivní podobu dostává i prostranství před nádražní budovou. Termín 31. srpen pro zprovoznění Mikulášské třídy byl podmínkou města Plzně, je i součástí smluv. Poslední auta pod starými mosty projela loni v lednu.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav