Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Policisty čeká velké stěhování

24. 7. 2018
zdroj: Týdeník Chrudimsko Zpravodajství z okresu MAREK NEČINA
Napsali o nás

Komplex budov bude přístupný i vozíčkářům.

Chrudim – Na kraji velké chrudimské průmyslové zóny vyroste do dvou let nové sídlo územního odboru Policie ČR.

Jeho stavba přijde na 363 milionů korun, 85 procent nákladů pokryjí evropské dotace.

            Půjde o šest propojených objektů. Kromě kanceláří a služebních místností pro alespoň stovku policistů nabídne areál dostatečný počet krytých parkovacích stání pro služební vozidla i prostory pro fyzickou přípravu a bojový výcvik. Chybět nebude ani technické zázemí pro vozový park se stojanem na pohonné hmoty, objekt kynologie nebo záložní zdroj elektrické energie.

            Ve srovnání s dnešními policejními prostorami ve starých budovách na Všehrdově náměstí si při návštěvě nového objektu polepší i veřejnost. Lidé si zde budou moci vyřídit své záležitosti v důstojných podmínkách a bezbariérově koncipovaný areál bude přístupný i pro vozíčkáře.

            „Chrudim si tuto stavbu zaslouží. Stávající objekt je jedním z nejhorších baráků, co policie vůbec vlastní,“ řekl krajský policejní ředitel Jan Švejdar při slavnostním poklepání základního kamene objektu. „Veřejnosti nabídne nové sídlo i lepší možnosti parkování a dopravní obslužnosti. Nám, policistům, přinese zejména lepší pracovní a hygienické zázemí. Zlepší se i komunikace a spojení,“ doplnil Jan Švejdar.

Podle Petra Petříka, náměstka policejního prezidenta pro ekonomiku, by byla rekonstrukce stávajícího objektu v centru až několikanásobně dražší než stavba na zelené louce. „Stará budova je navíc památkově chráněna, což by představovalo další komplikace,“ sdělil náměstek.

            Vybraným dodavatelem stavební části zakázky je sdružení firem Metrostav a Zlínstav.

„Příští týden převezmeme staveniště a koncem července zahájíme přípravné práce. Předpokládám, že dvouletý termín pro dokončení stavby dodržíme,“ uvedl Martin Sirotek ze společnosti Metrostav.

            Celý blok dnešního policejního sídla pak bude nabídnut k prodeji. Město Chrudim domy chtít nebude, avšak má zájem o pozemky, jež by umožnily průchod ze Všehrdova náměstí a z Hradební ulice do Klášterních zahrad.

 

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav