Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Největší firmy v Česku podle tržeb i zaměstnanců. Projděte si děravý žebříček Czech Top 100

Největší firmy v Česku podle tržeb i zaměstnanců. Projděte si děravý žebříček Czech Top 100

14. 6. 2018
zdroj: aktualne.cz Ekonomika
Napsali o nás

Praha - Žebříček Czech Top 100 ovládly Škoda Auto, ČEZ a Agrofert. Automobilka zvítězila v porovnání nejvyšších tržeb i nejvyšších zisků, ČEZ byl v obou

Praha - Žebříček Czech Top 100 ovládly Škoda Auto, ČEZ a Agrofert. Automobilka zvítězila v porovnání nejvyšších tržeb i nejvyšších zisků, ČEZ byl v obou případech druhý. Největším zaměstnavatelem je Agrofert. Výsledky 24. ročníku zveřejnilo pořádající Sdružení Czech Top 100.

Také letos v žebříčcích chybí některé významné společnosti, což jeho podobu výrazně ovlivňuje. Z automobilového průmyslu jsou to například Hyundai, Continental nebo TPCA, z energetiky E.ON, z obchodních řetězců Kaufland, Ahold (Albert), Lidl či Tesco. Přitom například Lidl ve svém posledním finančním roce zvýšil tržby na 43,7 miliardy korun, což by jej zařadilo doprostřed první dvacítky.

 Organizátoři Czech Top 100 s těmito velkými hráči na trhu nepočítají, protože jim nedodali vyplněné podklady - přestože některé z těchto společností své loňské výsledky už zveřejnily a jsou běžně dostupné.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav