• Úvod

​ Týmy Metrostav Handy Cyklo Maratonu se přemisťují na Moravu

1. 8. 2018
zdroj: novinky.cz Vaše zprávy Josef Zajíc

Cestu dlouhou 2222 kilometrů kolem Česka za 111 hodin s výjezdem do Rakouska absolvují nadšenci pro cyklistiku a společné trávení na cestách necestách společně zdravých a handicapovaných jedinců. Ti pak rozdělení do dvojčlenných, čtyřčlenných a osmičlenných družstev jedou pro svého patrona.

Od 31. července do 4. srpna se družstvo krajského úřadu Moravskoslezského kraje účastní sportovně-charitativní akce Metrostav Handy Cyklo Maraton 2018.

Více než 40 zúčastněných družstev musí za 111 hodin absolvovat 2222 kilometrů a projet kontrolními body, které jsou ve všech čtrnácti krajích České republiky. Za tým Moravskoslezského kraje jede čtveřice odvážlivců Tomáš Kotyza, Gabriela Vysocká, Jan Filgas a Jiří Zdrálek. Všichni jedou za svého ambasadora a patrona - v letošním roce za Gabrielu Petřkovskou.

Ve čtvrtek 2. srpna před krajským úřadem Moravskoslezského kraje byla od 9 do 15 hodin připravená stacionární kola, na kterých mohli lidé vyšlapat nějaké kilometry, které by pomohly patronce týmu krajského úřadu Moravskoslezského kraje Gabriele Petřkovské.

Každý vyšlapaný kilometr se přepočítává na 100 korun. Po 15. hodině organizátoři vše spočetli. Lidé našlapali 363 kilometrů, což znamená, že poskytnou patronce 36 300 korun k nákupu rehabilitačních pomůcek

„Našlapala jsem deset kilometrů a drobným dílem snad přispěla, že se Gabriela dostane zase zpět do normálního života,” řekla Kateřina Dostálová, vedoucí odboru Evropských projektů v krajském úřadu Moravskoslezského kraje.

Družstvo Moravskoslezského kraje 2. srpna dojelo do kontrolního bodu 17, Velké Losiny. Tým Ostrava I. projel bodem 11 a tým Ostrava II. kontrolním bodem 15.

Další informace: http://www.111hodin.cz

URL| https://www.novinky.cz/vase-zpravy/mor...o-maratonu-se-premistuji-na-moravu.html