Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Dostavba radnice. Začne se v září

2. 9. 2018
zdroj: Metro Praha ČTK
Napsali o nás

Dostavba radnice Prahy 8 a sídla záchranné služby na Palmovce zřejmě začne letos v září. Radnice nyní kontroluje stav několik let rozestavěné budovy. Na dostavbu dostane osmička od hlavního města 600 milionů korun. Kdy přesně bude budova dokončena, není jasné.

            Sídlo záchranářů bude zabírat polovinu plochy, která bude upravena pro jejich potřeby. Ve zbytku bude úřad Prahy 8 a komerční prostory. Do budovy se po jejím dokončení nastěhují například úředníci z takzvaného bíl é h o domu v ulici U Meteoru nebo z Centra Krakov.

            Objekt byl předmětem sporů mezi Prahou 8, magistrátem a stavební firmou Metrostav. Nakonec se podařilo vyjednat dohodu, kdy budovu dostaví Praha 8. Ze zmíněných peněz od magistrátu dosud obdržela 300 milionů. Původní projekt byl schválen v roce 2010 a počítal s investicí asi 1,1 miliardy korun. Nynější vedení radnice po volbách v roce 2014 zpochybnilo vlastnictví budovy a spor řešil soud.

            Na Palmovce se plánuje také další projekt, a to na místě nevyužívaného autobusového nádraží při ulici Zenklova. Na něj je od roku 2005 vydáno územní rozhodnutí pro stavbu budovy s více než 300 byty a zhruba 6000 metry čtverečními komerčních prostor.

 

Regionální mutace| Metro - Praha

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav