Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

​ Stavba penzionu může začít dříve

27. 8. 2018
zdroj: REGION OPAVSKO Ekonomika (pav)
Napsali o nás

Archeologům stačil k průzkumu před stavbou z původní tříměsíční lhůty necelý jeden měsíc. Nesplnila se totiž jejich očekávání a cenných nálezů bylo v místě budoucího penzionu pro seniory na ulici Hálkova pomálu. Stavba tak může začít v podstatě ihned.

Zahájení stavebních prací nyní závisí na firmě Metrostav, která má penzion na Hálkově ulici pro město Opavu vybudovat. Zatím si staveniště oficiálně nepřevzala, již nyní má ale terén částečně předpřipravený po archeologickém výzkumu. „Z hlediska smlouvy by měli práce zahájit co nejdříve, protože v listopadu může začít mrznout a nastane problém například s budováním základní betonové desky nebo betonového skeletu,“ říká náměstek primátora Dalibor Halátek. „Jako první se bude provádět pilotáž, ke které je potřeba speciální technika. Pravděpodobně ji v tuto chvíli nemá firma k dispozici. Jakmile se tak stane, dojde k definitivnímu předání staveniště a Metrostavu začnou plynout lhůty podle smlouvy,“ dodává. Otevření již hotového penzionu je plánováno na rok 2020. Rychlejší práce archeologů může dle Halátkových slov pomoci dodržení harmonogramu stavby.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav