Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Stavba penzionu začne v září

3. 9. 2018
zdroj: REGION OPAVSKO Ekonomika (pav)
Napsali o nás

Opava  

Stavba nového penzionu pro seniory v Kateřinkách může začít. Pokud vše půjde podle plánu, přibližně za rok a půl se budou moci první obyvatelé 52 malometrážních bytů nastěhovat.

Stavební firma Metrostav si staveniště oficiálně převzala již 9. července a přípravné práce na stavbě probíhaly v součinnosti s archeology.

            Ti již prozkoumali většinu staveniště a Metrostav tak podle původního plánu prací může začít stavět. „Výstavba začne realizací takzvaných pilot, na kterých je celý objekt vzhledem ke složitým geologickým poměrům založen. Pilotovací souprava dorazí na stavbu 14. září. Po dokončení pilotáže dojde k realizaci základového roštu, který je s pilotami provázán. V dalších krocích bude realizována horní stavba pětipodlažního objektu,“ popisuje vedoucí projektu Michal Rádek. Budova by měla být hotova v lednu roku 2020, plán prací ale mohou ohrozit mrazy.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav