Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Stavbu nového domova pro seniory odklepne ministryně

7. 9. 2018
zdroj: Opavský a hlučínský deník Události z regionu (jih)
Napsali o nás

Opava – V Hálkově ulici v Opavě vyroste nový penzion pro seniory a na jeho základní kámen bude slavnostně poklepáno v úterý 11. září v 11 hodin. 

Jde o výstavbu dalšího z penzionů, spadajících pod příspěvkovou organizaci města Seniorcentrum Opava. Kromě představitele zhotovitelské firmy Metrostav a opavských radních v čele s primátorem Radimem Křupalou (ČSSD) bude mít kladívko v ruce i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Ta si po slavnostním aktu prohlédne i čerstvě zkolaudovaný Domov pro seniory v Rolnické ulici. V něm probíhaly kolaudační práce od poloviny května a z původních nájemních bytů vznikly prostory na pobytovou službu pro dvacet seniorů s celodenní péčí. Domov pro klienty nad pětašedesát let se sníženou soběstačností nabízí devět bezbariérových dvoulůžkových a dva jednolůžkové pokoje s kuchyňkou a sociálním zázemím. Klientům v něm budou dvacet čtyři hodin denně sedm dní v týdnu k dispozici pečovatelky i zdravotnický personál, aktivizační pracovník, sociální pracovnice a jednou týdně i lékař. Rekonstrukce vyšla město, které je zřizovatelem služby, na dvanáct milionů korun. Žádost o umístění mohou zájemci vyplnit i na webových stránkách Seniorcentra: https://www.scopava.cz/.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav