Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Zkušební výroba se blíží

2. 9. 2018
zdroj: Tyres & Equipment Obchod (pan)
Napsali o nás

Společnost Nexen Tire poskytla v červnu Tyres&Equipment informace o výstavbě továrny v zóně Triangle.

„Dokončujeme stavební práce. Inženýrství společnosti Samsung jako generální dodavatel, subdodavatelské společnosti VCES (výrobní hala) a například Metrostav (další stavby) naši továrnu staví. Sledujeme náš plán, kterým je zahájení testů strojů v září letošního roku. To znamená, že budeme ladit všechny nainstalované stroje během testovacího období.

Do konce roku 2018 vyrobíme pouze omezené množství vzorků pneumatik. Počátkem roku 2019 zahájíme sériovou výrobu,“ uvedl v červnu management společnosti.

            Nexen Tire plánuje do konce roku 2021 zaměstnat 1000 osob. Firma nabízí konkurenční výhody pro firmy, jako je například příspěvek na výdaje na cestu do zaměstnání, atd.

            „I když jsme na českém trhu zaregistrovali, že existuje velká konkurence najímat nové zaměstnance, můžeme říci, že zájem pracovat v Nexenu je velmi velký a během našich kampaní jsme dostali stovky životopisů. Je to díky konkurenčním výhodám společnosti, které nabízíme, a také díky pracovním podmínkám v budoucím závodě. Závod Nexen u Žatce bude špičkovým pracovištěm, kde budou noví zaměstnanci pracovat v čistém prostředí jako provozovatelé robotů, kteří budou dělat těžkou práci,“ uvádí Nexen Tire.

            Společnost odhaduje, že ve chvíli, kdy nový výrobní závod v Žatci dosáhne plné výrobní kapacity (11 miliónů pneumatik), budou jeho příjmy oscilovat kolem 500 miliónů EUR.

***

Základní údaje o továrně

l Celková investice 22 mld. Kč 

l Vládní pobídka - 3,5 miliardy Kč

l Celková kapacita 11 miliónů pneumatik

l Leden - prosinec 2019 plánovaná výroba 3,5 miliónu pneumatik

l Zkušební výroba (září - prosinec 2018) - testování instalovaných strojů

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav