Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Novou tréninkovou halu využijí i hráči florbalu

16. 9. 2018
zdroj: Mladá fronta DNES Kraj Plzeňský — Jitka Šrámková
Napsali o nás

PLZEŇ Město Plzeň má novou moderní víceúčelovou tréninkovou halu. Vznikla v areálu u sportovní haly na Slovanech vybudované v roce 1974. Součástí nového třípodlažního objektu, jehož střešní část i obvodovou konstrukci tvoří originální systém matně mléčného žlutomodrého zasklení, jsou kromě tělocvičny také šatny, klubovny, zázemí, mobilní tribuna s kapacitou 250 míst a velkoplošná obrazovka.

Novostavbu za zhruba 103 milionů korun, kterou rok stavěl Metrostav, využijí házenkáři, basketbalisté, volejbalisté, hráči florbalu i další sportovci. „Naší snahou je rozšířit plochy pro sportování. Na území města nám fungují tělocvičny škol, také naše sportovní hala na Slovanech, ale kapacita pro celé město nestačí. Díky této nové hale budeme moci navýšit hodiny pro tréninky mládeže i dospělých sportovců. Vydělají na tom všechny kluby, hala bude sloužit také veřejnosti a školám,“ řekl primátor města Martin Zrzavecký (ČSSD).

            Technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS) doplnil, že zastavěná plocha nové haly je 1986 metrů čtverečních. „Jedná se o třípodlažní objekt, kdy v prvním nadzemním podlaží se nachází tělocvična, šatny včetně sprch pro veřejnost, toalety a sklady. V druhém je pak galerie a kompletní zázemí pro házenkářský klub Talent Plzeň fungující při bolevecké základní škole, kam patří šatny, kancelář, sklad a rehabilitace včetně vybavení. V třetím patře je kancelář, šatny, sprcha, toalety a technické zázemí,“ přiblížil Pavel Šindelář. Součástí projektu byla i úprava venkovního prostoru a parkoviště. Vzniklo 46 nových parkovacích míst, nechybí ani 12 stojanů na kola.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav