Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Písek má lávku

1. 10. 2018
zdroj: Českobudějovický deník Českobudějovicko - Spolky, tipy, zpravodajství (lk)
Napsali o nás

Písek - Lokality Hradiště a Sv. Václav v Písku propojila přes řeku Otavu lávka Dagmar Šimkové, kterou včera za účasti jejího autora architekta Josefa Pleskota převzalo od firmy Metrostav. „Přeji Písečákům, aby je lávka spojovala,“ vzkázal slavný architekt, který tak má první stavbu ve svém rodném Písku.

            Slavnostního převzetí se zúčastnila také další známá písecká rodačka Kateřina Neumannová, která zavzpomínala, jak zde trénovala. vzpomínala, trénonestála „Škoda, že tu lávka před pětatřiceti lety. Neběhala bych trénink přes dva mosty, ale přes tři,“ zažertovala. Starostka Písku Eva Vanžurová je přesvědčena, že lávka se stane novou atraktivitou Písku. „Pojmenováním Pojmekové po Dagmar Šima vznikne zároveň jakýsi pomník obětem totalitního režimu,“ ocenila.

            Záměr lávky vznikl za minulého volebního období, kdy byl starostou Ondřej Veselý. „Vzpomínám, jak jsme s architektem Josefem Pleskotem hledali vhodné místo, kde by mohla lávka stát. Jsem rád, že se nápadu nevzdal, i když se zpočátku nesetkal jen s pozitivními reakcemi. Šel do toho z čistého patriotismu,“ zmínil.

            Lávka za zhruba padesát milionů je dokončená, ale ještě ji čeká kolaudace. Začátkem října by se měla zpřístupnit veřejnosti.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav