Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Řeší, jak zaplatit nový bazén

11. 10. 2018
zdroj: 5plus2 Chomutovsko, Lounsko a Žatecko (jra)
Napsali o nás

LOUNY Opravdu pestré složení zastupitelstva bude v Lounech. Zástupce v něm bude mít všech devět kandidujících subjektů. Pro vítěze komunálních voleb v Lounech je prioritou vyřešení financování výstavby nového plaveckého bazénu. Zakázku za více než 250 milionů korun vyhrála pražská společnost Metrostav. Výstavba by měla začít za několik týdnů. „Uděláme maximum pro to, abychom nalezli dotační zdroje na profinancování výstavby haly, aby za tuto investiční akci město platilo ze svého co nejméně,“ uvedl lídr hnutí ANO Milan Rychtařík, které má v městském zastupitelstvu pět mandátů, nejvíce ze všech devíti uskupení.

O nutnosti výstavby nového sportoviště rozhodli zastupitelé před dvěma lety. Statický posudek původní haly postavené v 80. letech minulého století ukázal, že ocelová konstrukce je v havarijním stavu. Nový bazén bude stát na místě původního bazénu, ve srovnání s ním však nabídne řadu vodních atrakcí, například tobogan, vířivky, bazének vhodný pro plavání batolat.

Regionální mutace| 5plus2 - Chomutovsko

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav