Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Pasažéři z Rokycan pocítí kratší jízdu

15. 10. 2018
zdroj: Rokycanský deník Titulní strana VÁCLAV HAVRÁNEK
Napsali o nás

Rokycany – Revoluční změna čeká cestující na páteřní železniční trati mezi Prahou a Plzní. Otevření nového tunelu za Ejpovicemi v průběhu listopadu se vzápětí projeví časovými úsporami v novém jízdním řádu. A vydělají na tom i pasažéři v Rokycanech! Zatímco nyní trať do krajské metropole vede obloukem přes Chrást, dokončované tubusy v délce přes čtyři kilometry trasu významně zkrátí. Místo 23 km půjde jen o sedmnáct kilometrů. Vlaky budou po skončení zkušebního provozu jezdit maximálně 160 km v hodině, ale v budoucnu se počítá až s 200 kilometry za hodinu (po stavbě vysokorychlostních tratí).

           Pokud jde o grafikon 2019 (bude platiti od prosince), nedojde kromě rychlejší jízdy k zásadnějším přesunům. Západní expresy nadále v Rokycanech stavět nebudou. Z hlavního města vyjedou na Plzeň ve 45.

minutu, v opačném směru do metropole ČR dorazí vždy v 19. minutě. V našem okresním městě ale zastavují rychlíky z Klatov. „Nasazeny budou komfortnější osobní vozy. Dosavadní vagóny bez klimatizace nahradíme moderními oddílovými a velkoprostorovými vagóny 2. třídy s klimatizací a větším počtem elektrických zásuvek nebo s většími stoly pro práci,“ slibuje v tiskové zprávě mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

            V návaznosti na zmíněná opatření se změny dotknou lokálních tratí. Z Rokycan na Nezvěstice a zejména na trase do Radnic. Výchozí a koncovou stanicí budou Ejpovice! Více uvedeme v příštích vydáních.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav