Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Bazén opraví do jara 2020

2. 11. 2018
zdroj: Ústecký deník Titulní strana JANNI VORLÍČEK
Napsali o nás

Venkovní plavecký areál na Klíši zrekonstruuje firma Metrostav.

Ústí n. L. – Koupaliště na Klíši by mělo být kompletně hotové napřesrok v březnu. Tedy včetně venkovního bazénu, příslušenství a nových atrakcí. Město Ústí nad Labem totiž vybralo dodavatele rekonstrukce, stane se jím společnost Metrostav. Stejná firma zajišťovala před pár lety i opravu vnitřního bazénu.

            Do elektronické aukce se do boje o zakázku za necelých 90 milionů korun bez DPH přihlásil už jenom jeden další zájemce, a to stavební společnost Hartex CZ z Litoměřic. Ta ovšem nabídla cenu o přibližně 60 tisíc vyšší. „Jakmile skončí patnáctidenní lhůta na podání námitek proti výsledkům aukce, která začala ve čtvrtek, bude město moci podepsat smlouvu. Stavba začne do čtrnácti dnů od podpisu a bude trvat do 31. března 2020 včetně komplexního vyzkoušení, zaškolení obsluhy a kolaudace stavby,“ vysvětlila mluvčí magistrátu Romana Macová.

            Přestavba venkovního plaveckého areálu na Klíši má Ústečanům přinést moderní rekreační zařízení, navazující přímo na krytou plaveckou halu. Zahrnuje rekonstrukci současných venkovních bazénů včetně okolních ploch a doplnění nových atraktivních prvků pro vodní hrátky. Například obří širokou skluzavku, kterou si v anketě vybrali sami Ústečané. Před toboganem, který už stojí v Brné, jí dalo přednost 70 procent hlasujících. Anketa skončila loni 10. května a zúčastnilo se jí 855 respondentů.

            Chybět tu nemají masážní stolky, vodotrysky, vodopády, brouzdaliště nebo pirátská loď pro děti. Bazén má být nerezový, podobně jako v samotné plavecké hale.

Součástí projektu je zázemí bazénů a odpovídající úprava okolí.

            První etapa rekonstrukce bazénu měla začít už loni.

Město zaplatilo za ověřovací studii 174 tisíc korun a otevření nového bazénu plánovalo už na příští rok.

„Vyšplouchl“ ho však projektant Atelier 11, který měl odevzdat zpracovanou dokumentaci už letos v únoru. Naštěstí to neovlivnilo vydání stavebního povolení, které úřad vydal během léta.

PROJEKTANT ZŘEJMĚ ZAPLATÍ POKUTU

„Sankce budeme moci vyčíslit až po skončení všech prací, které měl ateliér dodat, s výjimkou výkonu autorského dozoru,“ nedávno poznamenala dosluhující ústecká primátorka Věra Nechybová (UFO).

            Zástupci projekčního ateliéru s médii nemluví a odmítají zpoždění jakkoliv komentovat. Opozice považuje zpoždění za příznačné. Jednak vzhledem k systému výběrových řízení a jednak co do přípravy, kdy během zadávání studie město prý nebylo schopno říci, co vlastně chce.

            „Je samozřejmě dobře, že to bude opravené, ale chybí tomu nějaká přidaná hodnota. Navrhoval jsem před lety řešit ta sportoviště jako celek a v projektu zohlednit vztah bazénů k okolním hřištím, lesoparku na Střížáku a podobně. Chybí tu parkoviště i občerstvení a další věci,“ dodal architekt a zastupitel Jan Hrouda (PRO! Ústí).

Chybět tu nemají masážní stolky, vodotrysky, vodopády, brouzdaliště nebo pirátská loď pro děti. Nový bazén má být nerezový.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav