Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Nový jízdní řád obnoví provoz na dvou tratích

31. 10. 2018
zdroj: E15 Byznys /čtk/
Napsali o nás

Na železnici bude v příštím roce obnoven provoz na dvojici regionálních tratí, na další dvě trati naopak vlaky nevyjedou.

Správa železniční dopravní cesty zveřejnila na svém webu nový jízdní řád, který začne platit od 9. prosince. Na hlavních koridorech se doprava příliš nezmění, zrychlí hlavně vlaky mezi Prahou a Plzní.

            Mezi největší změny patří obnovení sezonního víkendového provozu na tratích Moravské Budějovice–Jemnice a Opava–Svobodné Heřmanice. Nově nebudou vlaky jezdit na trati mezi Svojšínem a Borem. Kvůli plánovanému otevření nových tunelů mezi Plzní a Ejpovicemi zanikne také trať Plzeň– Chrást u Plzně.

            Novinkou v provozu Českých drah na hlavních tratích je noční spojení jižní Moravy a Ostravy s Berlínem. Státní dopravce zároveň některé spoje posílí, a to například spoje mezi Prahou a Opavou a páteční linku z Prahy do Košic. Díky novým tunelům zrychlí spojení mezi Prahou, Plzní a Mnichovem.

            RegioJet rozšíří spojení o pár vlaků na trase Praha–České Budějovice.

Nově budou jeho vlaky zastavovat ve Skalici nad Svitavou.

            U společnosti Leo Express spočívá největší změna ve zrychlení spojů mezi Prahou a Košicemi o sedmnáct minut. Její vlaky tak budou opět jezdit hlavně na trase Praha–Bohumín, v menším rozsahu budou zajíždět do Karviné, Starého Města a na Slovensko. Nový jízdní řád podle SŽDC zahrnuje 9509 pravidelných a 152 příležitostných spojů třinácti dopravců. Z pravidelných spojů je 704 dálkových a 8805 regionálních.

Kvůli chystanému otevření nových tunelů mezi Plzní a Ejpovicemi zanikne železniční trať Plzeň–Chrást u Plzně.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav