Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Faktura za nový bazén je 219 milionů korun

1. 11. 2018
zdroj: 5plus2 Titulní strana (jra)
Napsali o nás

DŮVOD K ÚSMĚVU

V Lounech by měla v listopadu začít stavba plavecké haly. Je dražší, než čekali.


LOUNY / Dva roky jsou lidé v Lounech bez plavecké haly. To se ale brzy změní. Za několik dní by měla začít výstavba nového sportoviště. Město za něj zaplatí téměř 219 milionů korun (256 milionů korun s DPH), práce by měly být hotové na jaře roku 2020.

Největší lounskou zakázku od revoluce vysoutěžila pražská firma Metrostav. „Oproti plánovanému rozpočtu došlo k nárůstu ceny o dvanáct procent. Dle stanoviska technického dozoru investora jsou jednotlivé položky rozpočtu nabídky vyplněny korektně a nevykazují žádné nepřiměřené či extrémní hodnoty. Na současném trhu stavebních prací se aktuálně běžně dosahuje v rámci veřejných zakázek oproti rozpočtu ceny navýšení o 10 až 20 procent,“ uvedla vedoucí odboru správy majetku lounské radnice Blanka Sunkovská.

            O nutnosti výstavby nového sportoviště rozhodli zastupitelé před dvěma lety. Statický posudek původní haly postavené v 80. letech minulého století ukázal, že ocelová konstrukce je v havarijním stavu. Původní halu srovnaly se zemí bagry loni.

            Prvotní odhad nákladů za vybudování nového bazénu byl 160 milionů. Během přípravy projektové dokumentace cena vzrostla na 190 milionů bez DPH. „Oproti původnímu plánu došlo k úpravám, třeba nutnosti vybudovat výtah, aby byl bazén bezbariérový,“ řekl starosta Radovan Šabata.

            Hala bude stát na místě původního bazénu, ve srovnání s ním však nabídne řadu vodních atrakcí. „Zůstává 25metrový bazén pro aktivní plavce, přibyl tobogan a vířivky. Nebude chybět ani menší bazének pro plavání kojenců a sauna,“ vyjmenoval starosta.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav