Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • SPŠ stavební a SOŠ stavební a technická v Ústí nad Labem

SPŠ stavební a SOŠ stavební a technická v Ústí nad Labem

5. 11. 2018
zdroj: Ústecký deník Příloha - Vzdělávání
Napsali o nás

poskytuje vzdělávání ve studijních a učebních oborech zaměřených na stavebnictví, strojnictví, elektro, auto a zpracování dřeva.

Patří mezi nejlépe vybavené školy Ústeckého kraje. Díky dokonalému zázemí v oblasti vybavení i složení pedagogického sboru dosahuje velmi dobré výsledky v přípravě studentů na jejich budoucí profesní život.

            Dokladem kvalitní práce jsou výborné výsledky studentů dosahovaných na soutěžích středoškoláků studijních i učebních oborů. V září letošního roku obsadili naši studenti ze 4. ročníku oboru Pozemní stavitelství 1. místo ve finále národní soutěže studentů středních škol se zaměřením na stavebnictví. Soutěž probíhala pod patronací ČVUT Praha a České komory autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě.

            Vzhledem k silné ekonomice našeho státu dochází k masivnímu rozvoji stavebnictví a strojírenství. Dotčené firmy se potýkají s velkým nedostatkem potřebných techniků a především řemeslníků. Patří sem prakticky všechny stavební a technické obory, které a nás vyučujeme.

            Mezi žáky naší školy jsou stále častěji i absolventi maturitních oborů z jiných škol, kteří si zde doplňují vzdělání o řemeslné (manuální) obory. Na základě svých vlastních zkušeností zjistili, že mají daleko více možností uplatnění v profesním životě jako řemeslníci, včetně dosahovaných výdělků srovnatelných s maturanty.

Všechny učební obory jsou vhodné nejen pro chlapce, ale také pro dívky.

            Škola dlouhodobě spolupracuje s největší českou stavební firmou METROSTAV a.s. V rámci partnerství se přímo pro tuto firmu připravují žáci učebních oborů zedník, tesař, strojní mechanik, instalatér a truhlář. Firma má rovněž velký zájem o absolventy maturitních oborů vyučovaných v naší škole.

Z ostatních firem, pro které škola připravuje své lze uvést KOLBEN SCHMIDT - obory strojní mechanik, mechanik seřizovač, WOOD4YOU -obor truhlář, CADRE - obor truhlář, A2 interiér - obor truhlář, všechny působící v Ústí nad Labem a blízkém oholí.

            Další oblast spolupráce školy s firmami je zaměřena na realizaci praktické výuky přímo na pracovištích firem v oblasti autoopravárenství, instalatérství, zpracování dřeva a strojírenství.

Ústecký kraj připravil pro budoucí řemeslníky motivační program, který zahrnuje finanční dotace studia určené pro vybrané tříleté učební obory vyučované v naší škole. Motivační program se týká učebních oborů instalatér, zedník, tesař, strojní mechanik, obráběč kovů a elektrikář.

Kvalitu výuky učebního oboru tesař v naší škole dlouhodobě podporuje německá firma Mafell a.s. V rámci společného partnerství poskytuje firma naší škole nejmodernější strojní vybavení.

Součástí školy je domov mládeže, který poskytuje ubytování v jedno až třílůžkových pokojích splňující kritéria pro I. kategorii, včetně vlastního sociálního zařízení. Ubytování slouží studentům středních a vysokých škol ústeckého regionu. Pro ubytované je zajištěno celodenní stravování ve vlastní školní jídelně. Na všech pokojích je dostupné  internetové připojení.

Ve spolupráci s auto školou DISK mohou žáci školy získat řidičský průkaz za velmi příznivou cenu.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav