Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Metrostav zrekonstruuje za 53 milionů korun kliniku v Bratislavě

Metrostav zrekonstruuje za 53 milionů korun kliniku v Bratislavě

21. 1. 2019
zdroj: vz24.cz
Napsali o nás

Bratislava/Praha - Česká stavební společnost Metrostav získala na Slovensku zakázku na rekonstrukci jedné z klinik bratislavské univerzitní nemocnice (UNB) za zhruba 53 milionů korun. Informaci ČTK získanou z rejstříku smluv potvrdil mluvčí firmy Vojtěch KostihaMetrostav dříve uzavřel s nemocnicí jinou podobnou smlouvu, v tendru na modernizaci plavebních komor největší slovenské vodní elektrárny v Gabčíkovu na řece Dunaj zase nabídl nejnižší cenu.

Cena zmiňované rekonstrukce a modernizace kliniky úrazové chirurgie v lokalitě Kramáre byla prostřednictvím dodatku mírně snížena, a to na téměř 2,07 milionu eur (53 milionů Kč) z původních 2,1 milionu eur (53,8 milionu korun). Na část prací si Metrostav najme subdodavatele, jako například na elektrotechniku a montáž vzduchotechniky a klimatizačních zařízení. Práce by měly být hotovy během tří měsíců.

            "Slovensko považujeme za jeden z našich klíčových trhů. Děláme na něm přes deset procent svého ročního obratu, tedy dvě až tři miliardy korun," uvedl Kostiha.

            Loni Metrostav uspěl také v jiném tendru UNB. S UNB podepsal smlouvu na výměnu oken a balkonových dveří nemocnice v bratislavské čtvrti Petržalka za 2,22 milionu eur (56,8 milionu Kč).

            Metrostav také předložil nabídku s nejnižší cenou (bezmála 150 milionů eur, tedy 3,8 miliardy Kč) z celkově tří účastníků tendru na modernizaci plavebních komor elektrárny v Gabčíkovu. Opravu komor bude státní podnik Vodohospodárska výstavba financovat i z evropských fondů.

            Metrostav v minulosti získal na Slovensku i jiné zakázky. Také další české stavební společnosti se v zemi pod Tatrami podílely nebo pracují na budování a rekonstrukci silniční nebo železniční infrastruktury.       

URL| http://www.vz24.cz/clanky/metrostav-zr...-53-milionu-korun-kliniku-v-bratislave/

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav