Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Začala rekonstrukce bazénu na Klíši

28. 1. 2019
zdroj: Právo Severovýchodní Čechy Aleš Pelikán
Napsali o nás

Město Ústí nad Labem pokračuje v rekonstrukci plaveckého areálu na Klíši. Před lety nechalo zrekonstruovat krytou halu, nyní na řadu přicházejí venkovní prostory.

Přestavba koupaliště vyjde na zhruba 116 milionů korun, hotovo by mělo být na konci března příštího roku. Lidé tak o příští letní sezoně budou moci krom Brné využít i další venkovní koupaliště.

            Venkovní bazén na Klíši je uzavřený již od sezony roku 2014, kdy začala oprava krytého bazénu. Kvůli havarijnímu stavu se od té doby koupaliště již neotevřelo.

            „Na bazén město ušetřilo z vlastních zdrojů, nebude to řešeno ani úvěrem,“ řekl ústecký primátor Petr Nedvědický (ANO). Zahájení přestavby od uzavření koupaliště trvalo poměrně dlouho, primátor Nedvědický to vysvětlil tím, že muselo dojít nejprve k rozhodnutí, pak k územnímu a stavebnímu řízení. „Poté byly problémy s projektantem bazénu, kdy došlo ke zdržení přibližně jednoho roku,“ řekl primátor.

Rekonstrukce venkovního koupaliště již byla nutností. „Víme, že tam docházelo k degradaci betonu, bazén propouštěl vodu,“ uvedl primátor. Nově se muselo řešit i zásobování bazénu teplou vodou. Koupaliště bude rekonstruovat firma Metrostav. Pokud to počasí dovolí, během 14 dní by měla firma začít se zemními pracemi, budou se hloubit přívody kanalizace, vody a elektřiny. Pak se bude bourat stávající bazén, který by měl být rozšířen směrem ke kryté hale.

            „Pak se začnou připravovat betonové konstrukce zázemí, které je mezi bazénem a spodním dětským bazénem. Kompletně bude pod zemí, na něm budou terasy na opalování,“ popsal první práce stavbyvedoucí Petr Plachý.

            Zhruba za půl roku by se měla začít osazovat nerezová vana bazénu, který bude širší. „Část směrem k hale bude doplněna o atrakce, bude tu živá voda, široká klouzačka a místa ve vodě, kde se relaxuje. Dole v dětském bazénu bude velká loď,“ popsal novinky Plachý. Hlavní novinkou na koupališti bude široká klouzačka, kterou vybrali jako doplněk plovárny obyvatelé města v anketě. Dali jí přednost například před toboganem. Podle stavbyvedoucího se vše do konce března příštího roku, kdy má být rekonstrukce hotová, dá stihnout. Stavba by neměla nijak omezit okolí, lidé přijíždějící do krytého bazénu budou moci parkovat jako dosud.

 

Přestavba koupaliště vyjde na zhruba 116 milionů korun

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav