Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Nový nádražní most prověřila Šlechtična

29. 11. 2018
zdroj: Mladá fronta DNES Plzeňský kraj (pek)
Napsali o nás

Letos postavený jižní železniční most plzeňského hlavního nádraží prošel v noci na včerejšek zásadní zatěžkávací zkouškou. Naměřené průhyby konstrukce byly podle zjištění MF DNES v toleranci, se kterou počítal projektant.

Nejpozději 9. prosince tak začnou přes most jezdit vlaky. „Stejně jako u severního mostu i nyní byla k zatížení použita sestava parní lokomotivy, dvou kolejových jeřábů a vozíku s panely,“ vysvětlil Petr Hanzal ze společnosti Metrostav. Zatěžování a měření pohybů konstrukce začalo ve čtvrtek asi půlhodiny po půlnoci. „Pro měření bylo nezbytné, aby pod mostem nejezdily tramvaje a byl vypnutý proud v troleji. Na akci tak vycházel čas od půl jedné v noci asi do půl páté ráno,“ vysvětlil náměstek ředitele Kloknerova ústavu Petr Bouška, který byl u měření. Zatímco oba jeřáby po rozednění už stály u jednoho z nástupišť před hlavní výpravní budovou na nádraží, parní lokomotiva zůstávala na mostě ještě v průběhu dopoledne. Stavbaři nyní dokončují zastřešení rekonstruovaných nástupišť na jižní straně nádraží.

Video na plzen.idnes.cz

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav