Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Podhorskou ulici otevřou na jaře. Na budově školy se začne pracovat v únoru

Podhorskou ulici otevřou na jaře. Na budově školy se začne pracovat v únoru

28. 1. 2019
zdroj: Týdeník Jablonecko O čem se mluví jsd)
Napsali o nás

Dobrá zpráva

Jablonec n. N. - Liberecký kraj postoupil v jednáních se společností Metrostav o zabezpečení havarijního stavu budovy v Podhorské ulici v Jablonci. Podle všeho začnou odborníci stavbu Střední školy řemesel a služeb, kde se v listopadu zřítila nosná zeď a stropy, zajišťovat koncem února. Ulice je uzavřena od začátku prosince. „Naším cílem je mimo jiné to, aby ulice Podhorská byla otevřena co nejdříve,“ vysvětlil Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, který je zřizovatelem školy.

Cena za projekt zabezpečovacích prací je 412 tisíc korun bez DPH. Finanční náklady na stavební práce vyplynou z projektové dokumentace.

            V úterý 29. ledna proběhne diskuze nad zadáním smlouvy, projekt bude hotový do 20 dnů od jejího schválení krajskou radou, která bude jednat v úterý 5. února. Tedy do 25. února. Poté mohou stavbaři začít objekt bezprostředně zajišťovat. A co dál? V souvislosti s částečnou havárií objektu střední školy zadal kraj zpracování finanční analýzy. Varianty dalšího postupu jsou dvě: sanace a zpevnění za 97 milionů korun bez DPH, nebo demolice a nová výstavba budovy za zhruba 188 milionů korun bez DPH. Ať už kraj zvolí jakoukoli variantu, musí objekt nejprve zabezpečit.

            Havárie se stala v budově Střední školy řemesel a služeb. Stavba měla stát 78 milionů, teď se výrazně prodraží.(

„Naším cílem je mimo jiné to, aby ulice Podhorská byla otevřena co nejdříve.“ Martin Půta

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav