Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Řepská dopravní tepna v novém: Na Slánskou se brzy vrátí stavbaři

Řepská dopravní tepna v novém: Na Slánskou se brzy vrátí stavbaři

6. 1. 2019
zdroj: blesk.cz
Napsali o nás

Zpět na Od července do konce srpna 2018 zmizela z ulice Slánská v Praze 17 žlutá ostuda. Kovová protihluková konstrukce měla chránit okolí od hluku, ale dlouhé roky už nesloužila svému účelu. Dělníci ji během dvou měsíců zlikvidovali a v následujících měsících ji nahradí moderní stěna.

Ještě v listopadu a prosinci 2018 pracovníci sekali dřeviny v blízkosti stavby a měřili hluk dopravy. Kdy konkrétně samotná stavba započne, není ještě jasné, pravděpodobně v březnu. Vyrůst by tu měly tři stěny, jedna středová a dvě krajní.

Ostuda Řep jde k zemi: Dělníci bourají zchátralou protihlukovou stěnu, místo ní…

Dále budou realizované doplňková opatření: „ Nízkohlučný asfaltový koberec, úsekové měření rychlosti, nový úrovňový přechod pro chodce při zachování funkce stávajícího podchodu, dořešení dopravy v klidu, doplňková izolační zeleň a vazby na cyklotrasy,“ prozradila mluvčí pražské technické správy Barbora Lišková.

Místní se budou muset připravit na zhoršené podmínky. Stavební práce totiž budou trvat od 6:00 do 22:00 a průběžně bude svedená doprava do protisměrného pruhu podle postupu stavbařů. Projekt stojí necelých 75 milionů korun a novou stěnu postaví společnost Metrostav.

URL| https://www.blesk.cz/clanek/regiony-pr...na-slanskou-se-brzy-vrati-stavbari.html

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav