Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

V Písku se dnes bude po letech opět lyžovat

8. 1. 2019
zdroj: Českokrumlovský deník - Jižní Čechy
Napsali o nás

Sjezdovku se podařilo částečně zasněžit. Dnes ji bude moct veřejnost využít ze dvou třetin.

Písek – Lyžařský svah na Hradišti v Písku se dnes odpoledne po letech opět zpřístupní veřejnosti. Areál má za sebou rozsáhlou rekonstrukci a dnes v 16 hodin se slavnostně otevře. I když tomu počasí posledních dní příliš nepřálo, díky umělému sněhu se bude lyžovat. „Museli jsme však přikročit k omezené variantě. Vlek bude jezdit, ale lyžovat se bude jen na dvou třetinách sjezdovky. Svah se nepodařilo zasněžit úplně,“ informovala včera odpoledne místostarostka Písku Petra Trambová.

V provozu bude také lyžařský koberec pro děti.

Lyžovat se dnes bude od 16.30 do 19 hodin, a to zdarma.

Lyžařský svah dostal nový vlek včetně odbavovacího systému, sjezdovka je osvětlena a vybavena systémem umělého zasněžování včetně sněžných děl. „Rekonstrukce, kterou provedla společnost Metrostav, stála necelých patnáct milionů korun bez DPH,“ informoval Petr Matoušek z odboru investic  a rozvoje MÚ Písek.

Město Písek je majitelem lyžařského svahu, avšak provozovat ho bude společnost Ski Kory, která vyhrála výběrové řízení. Za pronájem bude platit 25 tisíc korun ročně plus veškeré energie.

Město se ale bude o novou zimní atraktivitu dál starat. „Letos bychom rádi rozšířili parkovací plochy u svahu a upravili schodiště, které sem vede od staré úpravny vody,“ doplnila místostarostka Petra Trambová.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav