Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Táborští plavci se dočkali nového bazénu

30. 1. 2019
zdroj: Právo (str. 11 - Jihozápadní Čechy)
Napsali o nás

Obyvatelé Tábora si v pátek po roce znovu zaplavou ve zdejším bazénu. Návštěvníci se mohou těšit na novou vstupní halu, dětský bazén, ale i na nástavbu v podobě wellness centra. Součástí komplexu jsou lázně, sauny a vířivky.

„Samozřejmě že je to pro nás velká úleva. Chodím plavat asi třikrát v týdnu, ale teď jsem to musela omezit a jezdit alespoň jednou do Písku. Zásadní je, že už máme zase vlastní bazén a pomůže to i místním plavcům,“ pochvalovala si Petra Partlová z Tábora.

Stavbaři si museli poradit hlavně s ošidnou statikou. „Na rekonstrukci jsme pracovali dvanáct měsíců. Přestavěli jsme dětský bazén na vodní svět. Byl tam jeden bazének, teď je tam daleko více atrakcí. Přibylo nové wellness a vylepšili jsme zázemí,“ vysvětlil Martin Stašek, oblastní ředitel společnosti Metrostav, která zakázku dělala.
Starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020) upozornil, že bazén je z osmdesátých let minulého století a přestavba byla nutná. „Tentokrát se jednalo hlavně o první etapu plánované přestavby. Je to stavba z osmdesátých let, a když se zasáhne do konstrukcí, najdeme mnohdy nějaké vady. Proto bylo rozumné udělat i část druhé etapy, tedy wellness centrum v patře,“ vysvětlil Pavlík.
Upozornil, že jediné, co zůstává původní, je vana hlavního pětadvacetimetrového bazénu. „Dělaly se tam ale nové moderní technologie na úpravu vody a podobně. Zrekonstruovaný je například i prostor šaten. Wellness centrum navazuje na asi tři sta metrů dlouhou terasu s výhledem do krajiny,“ upozornil Pavlík. Ve středu bylo slavnostní otevření, první plavci se vydají do bazénu v pátek 1. února.

Možná přistaví akvapark

I přesto, že ještě není hotová druhá část druhé etapy rekonstrukce, bez bazénu by být už v Táboře neměli. „Zbývá především výměna bazénové vany, která by se odehrála během letní přestávky v příštím roce. Ještě jednáme o tom, jak bude bazén hluboký, protože například pólisté a akvabely potřebují na soutěže větší hloubku,“ vysvětlil Pavlík. Do budoucna uvažuje Tábor i o akvaparku, který by byl součástí venkovního areálu. „To by byla třetí etapa. Samozřejmě že každé město chce akvapark, ale mnohdy se přecení. O akvaparku do budoucna uvažujeme, ale je to předmětem finanční analýzy,“ doplnil starosta.
Město zatím proinvestovalo 126 milionů korun a dokončení druhé etapy rekonstrukce vyjde na dalších čtyřicet.

Wellness centrum navazuje na terasu s výhledem do krajiny Štěpán Pavlík, starosta Tábora

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav