ČD Cargo má novou halu pro opravy nákladních vozů

10. 11. 2019
zdroj: Dopravní noviny

Novou halu pro opravy nákladních vozů v areálu SOKV Ústí nad Labem začátkem října slavnostně otevřeli ministr dopravy Vladimír Kremlík, předseda představenstva ČD Cargo Ivan Bednárik, člen dozorčí rady ČD Cargo Radek Nekola a Petr Ort, oblastní ředitel pro Ústecký kraj divize 8 společnosti Metrostav, která stavbu prováděla.

Objekt je v interiéru rozdělen v podélném směru na dva prostory. První část, která je určena pro přípravné bourací a čisticí práce na vozech; je dvojkolejná. Na jedné koleji byl vybudován vnitřní prohlížecí kanál pod úrovní podlahy v celé délce haly doplněný o patkové zvedáky. V druhé části haly je nainstalován technologický provoz pro čištění nákladních vozů. Tvoří jej tryskací box, odmašťovací a sušicí kabina pro dvojkolí i podvozky vozidel.

„Novou halu na opravy nákladních vozů ČD Cargo jsme slavnostně otevřeli v Ústí nad Labem. Opravárenských kapacit je v tomto oboru velmi málo. Nová hala, ekologičtější, produktivnější, s příjemnějším prostředím pro zaměstnance, je důležitá pro rozvoj a podporu nákladní dopravy,“ uvedl ministr dopravy Vladimír Kremlík na twitteru. Stavební práce na nové hale začaly v polovině června loňského roku. Během dvanácti měsíců bylo celé dílo dokončeno a po vyřízení kolaudačního řízení převzali nový objekt zástupci ČD Cargo do užívání. Nová hala pro čištění nákladních vozů se nachází na místě nepoužívané staré haly Hříž a bývalého skladu technických plynů.