Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Na opravu čekaly Císařské lázně více než osmnáct let

Na opravu čekaly Císařské lázně více než osmnáct let

19. 11. 2019
zdroj: Týdeník Karlovarsko
Napsali o nás

Karlovarský kraj – Jakoby zakleté byly pro každého hejtmana Císařské lázně. Jejich rekonstrukce se roky připravovala, ale znovu a znovu odkládala. Dočkaly se až nyní. Jejich kompletní obnovu provede Společnost Císařské lázně GEOSAN GROUP Metrostav s nabídkou za 828,8 milionu s DPH. V otevřeném výběrovém řízení, které vypsal Karlovarský kraj, byla ze čtyř nabídek nejnižší, a tudíž vyhodnocena jako nejvýhodnější, protože jediným kritériem zadávacího řízení byla právě cena.

Kromě splnění ostatních podmínek musel podle hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové (ANO) zhotovitel do této ceny promítnout i případný nárůst inflace v době provádění prací. Po uplynutí zákonné lhůty tak může začít revitalizace tohoto historického skvostu. „Je to obrovský úspěch, že se po více než 18 letech začnou Císařské lázně opravovat. Přestože dnes chátrají, jsou i v tuto chvíli nejnavštěvovanější pamětihodností ve správě Karlovarského kraje. Chtěla bych připomenout, že se nikomu z našich předchůdců zatím nepodařilo získat souhlasné závazné stanovisko od orgánů památkové péče. V rámci zadávacího řízení jsme kladli maximální důraz na to, aby žádný z požadavků nebyl diskriminační, ale stejně důležité pro nás bylo stanovit jasné sankce při neplnění jakékoliv části zakázky.

V průběhu zadávacího řízení nikdo nepodal námitku, “ zdůraznila hejtmanka. „Věřím, že se zhotovitel zodpovědně vrhne na náročnou revitalizaci Císařských lázní a za 42 měsíců bude památka opravená a uvítá daleko více návštěvníků, než tomu bylo dosud,“ doplnila Jana Mračková Vildumetzová.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav