• Úvod
  • Pro média

Stanovisko předsedy představenstva společnosti Metrostav a.s.

20. 8. 2015
Stanovisko předsedy představenstva společnosti Metrostav a.s. Obávám se, že včerejší článek LN a serveru Lidovky.cz: ,METROSTAV “VYSTRAŠENEJ JAK KRÁLÍK”’ představující tendenční reklamu na knihu ,Operace Rath’ jen dokládá, že výsledek úzké spolupráce mužů zákona a některých médií se nachází daleko za hranou žurnalistické, kriminalistické, policejní i politické etiky a též zcela mimo rámec řádného a nestranného vedení procesu i legitimního očekávání občana. Článek mimo jiné obsahuje sdělení nevyplývající ze spisu, se kterým musí být podle zákona každý obviněný i jeho obhájce řádně seznámen. Je nasnadě, že takové informace mohou pocházet jen z policejních zdrojů, odkud cíleně a dlouhodobě unikají a jsou po úpravách zveřejňovány mimořádně zájmovým způsobem. Kdyby začal náš stavební podnik komentovat, že i pro něj v této zemi platí princip presumpce neviny, ještě více by zřejmě nahrál pocitu trapnosti, která z článku přímo čiší. K tomuto novému druhu nestydatého a neetického útoku na naši společnost se podrobněji vyjádříme v nejbližší době. V Praze, dne 21.8.2015 Jiří Bělohlav Předseda představenstva společnosti Metrostav a.s.