Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Metrostav opět generálním partnerem nejdelšího cyklistického maratonu ve střední Evropě

Metrostav opět generálním partnerem nejdelšího cyklistického maratonu ve střední Evropě

17. 7. 2017
Tisková zpráva

Z Prahy do Prahy okolo Česka a výjezdem do Německa. 2222 km za 111 hodin. Bez bariér, bez předsudků, jako jeden tým!

I letos je Metrostav generálním partnerem ojedinělého projektu Metrostav handy cyklo maraton, který je nejdelší cyklistickou akcí ve střední Evropě. Letošní ročník odstartuje 1. srpna z Břevnovského kláštera v Praze 6. Závodníci celkově zdolají vzdálenost 2222 km napříč 14 kraji České republiky. Kromě Česka povede i letos trasa za hranice, tentokrát do německých Drážďan. Závodit budou čtyř a osmičlenné týmy, které mají vždy minimálně jednoho handicapovaného závodníka. Ten musí, stejně jako ostatní závodníci, ujet minimálně 100 km. Cíl závodu bude na Kampě v Praze 1, kam musí týmy dorazit nejpozději 111 hodin po odstartování závodu.

„Naše týmy neberou závod jako soupeření mezi sebou nebo s ostatními týmy, ale jako společnou výzvu, kde je potřeba spojit síly a zapojit každého člena. I proto v týmu naší dceřiné společnosti Subterra jede závodník z Metrostavu a naopak. Tým Skupiny Metrostav je pak kombinací závodníků z Metrostavu a dalších firem naší Skupiny,“ říká Jiří Bělohlav, prezident Skupiny Metrostav, který je sám nadšeným cyklistou.

„Účastníci během závodu nepřekonávají pouze kilometry, aby splnili časový limit, ale posouvají své fyzické i mentální hranice. Je tak jasně vidět, že pro toho, kdo chce, není integrace jen sen, ale realita“ dodává Heřman Volf, ředitel závodu.

Tým Metrostavu se zúčastnil Handy cyklo maratonu již v roce 2015. Po úspěšném generálním partnerství v roce 2016 se český stavební lídr rozhodl ve spolupráci s občanským sdružením Cesta za snem pokračovat. V roce 2017 tak budou v závodě Skupinu Metrostav hájit už tři týmy.

Další informace poskytne: 

Ing. Vojtěch Kostiha, MBA 

tiskový mluvčí Metrostav a.s.

Telefon: 266 019 715 

E-mail: vojtech.kostiha@metrostav.cz

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav