Metrostav DIZ opraví strop stanice metra Florenc

3. 3. 2022
Aktuality

Na Florenci byla včera za přítomnosti zástupců investora, zhotovitelů a Magistrátu hlavního města Prahy zahájena jedna z největších staveb v rámci stávající sítě pražského metra. Naše dceřiná společnost Metrostav DIZ ve sdružení provede rekonstrukci stropní desky, hydroizolačních vrstev a modernizaci vestibulu stanice metra Florenc. Součástí realizace je také výstavba dvojice eskalátorů směrem k ÚAN Florenc. Stavba je rozdělena do tří hlavních etap, práce potrvají minimálně 52 měsíců. „Jsem rád, že se zkušeným realizačním týmem můžeme být u tohoto náročného a potřebného projektu. Stavět se bude v rušném centru hlavního města, koordinace a logistika stavebních materiálů, i jednotlivé stavební činnosti budou díky tomu velkou výzvou. Uděláme maximum pro to, aby byl projekt dokončen v termínu a stanice Florenc mohla bez omezení sloužit cestujícím,“ uvedl Karel Volf, předseda sboru jednatelů společnosti Metrostav DIZ. Investorem projektu je Dopravní podnik hlavního města Prahy. Více informací najdete zde.