Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Skupina Metrostav dosáhla vloni rekordního obratu i počtu zaměstnanců

Skupina Metrostav dosáhla vloni rekordního obratu i počtu zaměstnanců

29. 6. 2022
Tisková zpráva

Navzdory náročným podmínkám pandemie dosáhla Skupina Metrostav v roce 2021 rekordního obratu. Meziročně konsolidovaný provozní výnos vzrostl o téměř 2,6 miliardy oproti předešlému roku a dostal se na rekordních 44,5 miliard Kč. Vzrostl také počet zaměstnanců, ke konci roku 2021 zaměstnávala Skupina Metrostav téměř 5 800 lidí a zvýšil se i počet společností, které koncern sdružuje. 

Společnosti Skupiny Metrostav vynikají napříč všemi stavebními segmenty, ať už se jedná o občanskou výstavbu, průmyslové objekty, developerské projekty, vodohospodářské stavby, dopravní stavby nebo například stavby pro energetiku, v poslední době především velmi žádané úpravy a ekologizace elektráren a tepláren. Úbytek projektů v segmentu ražených staveb na domácím trhu naopak otevřel cestu do zahraničí a zejména v severských zemích (Norsko, Švédsko, Finsko a Island) a v Německu mají společnosti Skupiny stále větší úspěchy. 

Řada úspěšných projektů byla v loňském roce jednotlivými společnostmi Skupiny Metrostav realizována nejen v hlavním městě, ale též v krajích a v zahraničí. Mnohé tyto projekty získaly ocenění v prestižních soutěžích, ať už se jedná o celostátní či krajskou úroveň. 

Skupina Metrostav se nadále rozrůstá a ke konci roku 2021 měla přes šest desítek členů.

 

Kontaktní údaje

Vojtěch Kostiha
tiskový mluvčí Skupiny Metrostav
Metrostav a.s. Koželužská 2450/4 180 00 Praha 8
T 266 019 715, M 606 629 225
vojtech.kostiha@metrostav.cz

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav