Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Podporujeme stipendiem studenty, kteří vyráží na studijní pobyty Erasmus

Podporujeme stipendiem studenty, kteří vyráží na studijní pobyty Erasmus

15. 9. 2022
Akce pro školy

V rámci spolupráce se stavebními fakultami podporujeme stipendiem studenty, kteří vyráží na studijní pobyty Erasmus. V letošním letním semestru jsme podpořili Adama, který studuje na Fakultě stavební ČVUT obor K a zaměřuje se na mostní konstrukce. 

Pro Erasmus si Adam vybral Dánskou Technickou Univerzitu v Kodani, jednu z předních evropských technických univerzit.

Příjemným překvapením pro něj byl samotný univerzitní kampus v klidné lokalitě v blízkosti obrovského parku. V kampusu jsou kantýny, sportovní zařízení, ve kterých nechybí lezecké stěny, a také obchody všeho druhu. 

„Nemile mě překvapila cena ubytování pro studenty v Dánsku. Oproti ubytování, které poskytuje v Praze ČVUT je částka přibližně 4x vyšší. Proto jsem rád, že jsem mohl dostat stipendium od firmy Metrostav, které mi při studiu v Kodani velmi pomohlo.“

V rámci studia ho potěšil systém práce se studenty, který se lišil od toho v Čechách. V Dánsku se klade velký důraz na skupinové projekty. Prakticky každý projekt je zpracováván v teamu více studentů, což Adam vnímá jako velmi přínosné pro budoucí praxi. 

Aktuálně nastoupil Adam do Metrostavu na odbornou praxi a dodělává si diplomovou práci. Doufáme, že v budoucnu, už jako inženýr, s námi vyrazí na zahraniční zakázky do Skandiánávie.

84F9C4A0-5728-407C-8C11-F010064A227A.jpeg

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav