Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Gočárova galerie v Pardubicích otevřena

22. 6. 2023
Aktuality

V Pardubicích dnes proběhlo slavnostní otevření Gočárovy galerie. Unikátní prostor vznikl díky tři roky trvající rekonstrukci Winternitzových automatických mlýnů, industriální památky z roku 1911, jejímž autorem je významný architekt Josef Gočár. 

Dílo jsme zhotovili jako lídr sdružení společně s firmou Chládek a Tintěra Pardubic, realizační tým vedl Ing. Jaroslav Sýkora.

Slavnostního zahájení provozu galerie se za Metrostav kromě vedoucího projektu zúčastnili i Jaroslav Heran, generální ředitel, Martin Sirotek, ředitel divize 9, David Stříteský, ředitel oblastního zastoupení a další naši kolegové z Pardubic.

Projekt zahrnoval rekonstrukci hlavní budov mlýnů, která byla součástí komplexního projektu revitalizace objektů mlýnů a okolí, kompletní renovaci čtyř pater výstavních prostor včetně obnovy původního trámového stropu a realizace prosklené podlahy v prostorách bývalé mlýnice, výstavbu horního víceúčelového sálu, vybudování zázemí výstavních prostor v části bývalých sil, prostory depozitářů, technické zařízení budovy a vybudování dalšího zázemí galerie – kancelářských prostor, restaurátorské dílny a kavárny.

Podívejte se na video, které jsme natočili po dokončení stavby.

Prostory starého sila upomínají svého projektanta.jpgDSC01840.jpgDSC01829.jpgDSC01807.jpgGG jako zaoceánská loď.jpg5. podlaží s přirozeným světlem.jpgInstalace Markéty Magidové v 5. podlaží.jpg

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav