Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Studenti ze stuttgartské univerzity na našich stavbách

11. 12. 2023
Aktuality

V závěru listopadu proběhla exkurze studentů Univerzity Stuttgart na stavbách Skupiny Metrostav. Exkurzi uspořádal Institut geotechniky spadající pod Fakultu stavebního a enviromentálního inženýrství. Čtyřdenní exkurze vedená Prof. Christianem Moormannem a jeho týmem pro zhruba 40 studentů stavebního inženýrství především z magisterského a bakalářského studia se zaměřením na geotechniku ​​a praktické vhledy do skutečných geotechnických výzev zavítala s mezizastávkou v Mnichově právě do Prahy. Studenti nejprve navštívili v kooperaci s ČVUT štolu Josef (Centrum experimentální geotechniky) a následně pak absolvovali prohlídku realizací staveb Metra I.D (Pankrác-Olbrachtova), rekonstrukci Průmyslového  paláce a stavbu estakád vč. výstavby nové železniční stanice na trati Praha-Bubny. 

 

Na univerzitě ve Stuttgartu, jedné z renomovaných technických veřejných univerzit v Německu, studuje přibližně 26 500 studentů a studentek (pro srovnání zhruba o 40 % více než ČVUT). Mezi různé studijní obory patří samozřejmě i stavebnictví, kde je v bakalářském studijním programu stavební inženýrství zapsáno na 356 studentů a v magisterském studijním programu stavební inženýrství 226 studentů. Poděkování nejen od studentů, ale i profesorského sboru patří hostitelským týmům navštívených staveb.

1 (140).jpg200.jpg300.jpg100.jpg

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav