SOŠ a SOU stavební Kolín čeká jen na vás

• 04. 01. 2017 | zdroj: Pražský deník Příloha - Vzdělávání/Kolínsko
  • Napsali o nás
Chlapci a dívky, jste v posledním ročníku základní školy a nevíte kam dál? Zajímají vás technické předměty? Kreslíte rádi? Jste zruční? Pak je studium na naší škole určeno právě pro vás. Ze studijních oborů nabízíme obory Stavebnictví a Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení. Absolventi oboru Stavebnictví jsou připravováni tak, aby našli uplatnění přímo ve stavebních firmách a projektových kancelářích, také jako referenti v oblasti státní správy. Jsou připraveni i ke studiu na vysokých školách, především technického směru. Absolventi oboru Mechanik IEZ se mohou uplatnit jako odborníci na vnitřní instalatérské a elektrotechnické rozvody nebo jako servisní pracovníci a technici. Mohou také pokračovat ve studiu na vyšších odborných školách nebo vysokých školách. Pro manuálně zručné chlapce i děvčata otevíráme tříleté učební obory – Truhlář, Tesař, Elektrikář, Instalatér, Zedník, Malíř, Klempíř a nově i Kominík. I zde probíhá vyučování v moderně vybavených učebnách a dílnách. Žáci učebních oborů dostávají pravidelná měsíční stipendia (300 – 500 Kč) a finanční odměny za práci na zakázkách. Od roku 2015 spolupracujeme s firmou Metrostav, která zajišťuje podporu žáků vybraných učebních oborů. Smluvní žáci Metrostavu a jejich rodiče oceňují finanční a materiální podporu při studiu, ale především jistotu perspektivního zaměstnání po ukončení školy. Pro vyučené nabízíme dvouletý nástavbový obor Podnikání ukončený maturitní zkouškou. V rámci našich partnerských výměn budete mít možnost navštívit Německo, Slovensko a Itálii a zdokonalíte se v cizích jazycích. Jestliže vás naše nabídka zaujala, neváhejte a kontaktujte nás. Rádi vám školu i dílny odborného výcviku ukážeme, jistě oceníte i konkrétní ukázky projektování či představení jednotlivých řemesel našimi žáky. Další info na: http://www.ss­stavebnikolin.cz